.NET Framework Sınıf Kütüphanesi Ögelerinde System.Net Adalanı

Temmuz 24, 2014

ŞBu yazımda sizlere nacizhane staj günlerim sırasında tanışma şerefine nail olduğum  System.Net adalanından bahsedeceğim. Öncelikle hatam kusurum olması durumunda affınıza sığındığımı belirtmek isterim.




Nedir bu .NET Framework Sınıf kütüphanesi dalgası diyecek olursanız ? 
".NET Framework Sınıf Kütüphanesi, geliştiricilerin kendi uygulamalarından çağırabilecekleri sınanmış, yeniden kullanılabilir kod sağlayan bir kitaplıktır." .Yani bu sayede geliştirici dediğimiz doğası gereği eringeçlikte sınır tanımayan kişi bir işi yapabilmek için tekrar tekrar muazzam uzunlukta kod blokları yazmak yerine , çağırır kütüphaneyi , yazar ipuçlarını görevini tamamlamanın gururuyla dolaşır ortalıkta :)

Peki dile benden ne dilersen diyerek önümüze her şeyin hazırını sunan bu muazzam ve geliştirici dostu kütüphane içerisinde bulunduğunu tahmin ettiğimiz "System.Net" adalanı ne işe yarar ?
En baside indirgersek , System.Net adalanı "bilgisayar ağlarında kullanılan protokoller için arayüz sağlar. WebRequest ve WebResponse sınıfları, internet kaynaklarını kullanan ağ servislerinin gelişimi için temel oluşturur."

"İyi ,iyi anladık biz bu System.Net zımbırtısını peki yeniliyor mu ? İçiliyor mu ? Ne var bu zımbırtının içinde ?" diyecek olursanız eğer , elbet o konuda da size verecek bir cevabım var :

http://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/system.net(v=vs.110).aspx
Bu sayfada System.Net adalanının A'sından Z'sine istemediğiniz kadar özelliği anlatılmaktadır.
Sıkılmam derseniz buyrun alın okuyun. Herşeyi de ben mi anlatacağım :D

Zaten böyle yeterli bir kaynak varken tek tek açıklamayacağım . Bir sonraki yazımda FTPWebRequest ve FTPWebResponse sınıflarını detaylandıracak ve bu sınıfları kullanarak adım adım FTP işlemlerini nasıl yapacağımızı kavramaya çalışacağız. Takipte kalın hoşçakalın.


"Kaynakları alayım sen çok konuştun" diyorsanız buyrun burdan yakın:
http://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/hh425099(v=vs.110).aspx
http://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/gg145045(v=VS.110).aspx
http://jamshidhashimi.com/2011/03/01/isim-alanlari-ve-net-sinif-kutuphanesi/
http://www.ismailgursoy.com.tr/net-sinif-kutuphaneleri-ne-ise-yarar/
http://msdn.microsoft.com/tr-tr/library/system.net(v=vs.110).aspx


You Might Also Like

0 yorum

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Subscribe